Over Nieuwpoort

Nieuwpoort-Bad, strand en shoppen

Op 4 km van Nieuwpoort-Stad ligt Nieuwpoort-Bad, een aangename familiebadplaats met een zee aan recreatiemogelijkheden op of langs het fijne zandstrand en de verkeersvrije Zeedijk.
Het mooie, lange strand met leuke restaurants en strandbars staat garant voor heerlijke stranddagen. Om te shoppen moet je naar de Albert I-laan en de Havenpromenade die je een mix van trendy fashion en lifestyle shops bieden.

Visit Nieuwpoort
Wandelen en fietsen

Niet alleen de zee trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar deze streek, maar ook de IJzer die ter hoogte van Nieuwpoort in de zee uitmondt, kan het hart van iedere natuurliefhebber bekoren.
Dus of je nu liever een wandeling of een fietstocht maakt lans de Promenade, de Kaai, de Zeedijk of op het Ooster- en Westerstaketsel, de stad wil ontdekken langs de duizenden masten in de grootste jachthaven van Europa en door het pittoreske historische centrum of de natuurpracht van de IJzermonding wil bewonderen – de mogelijkheden voor een ontspannend verblijf met mooie wandel- en fietsroutes in Nieuwpoort zijn eindeloos.
Fietsen kunnen in de nabije omgeving gehuurd worden (Wheels Nieuwpoort) en gestald in een aparte bergruimte.

De Kust en Nieuwpoort
Plezier in en op het water

Het spaarbekken aan de rechteroever van de IJzer is de plek bij uitstek voor het beoefenen van diverse soorten waterrecreatie. Je kan zowel genieten van een relaxerend dagje op zee in een authentiek zeilschip, als zelf de golven trotseren op een surfplank. Er valt voor iedere waterrat wel iets te beleven! Zin in een dagje zeilen op zee onder begeleiding van een ervaren schipper? Bezoek dan eens de websites van The Outsider Coast en Zeilexcursies.be en ontdek de mogelijkheden!

Nieuwpoort-Stad en zijn culinaire hoogstandjes

Zowel in de binnenstad als op de visserskaai bevinden zich heel wat restaurants, brasseries en bistro’s waaronder enkele van topniveau. Eten met zicht op zee met een stukje vers gevangen vis op je bord, dat doe je op de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Onze favoriete plekjes: De Wasserette, M Bistro, Brasserie Nieuwpoort, Café de Paris, Flavies Tafel, Brasserie Casino, D’Oude JachthavenBistro Partizaan, Chagall, Loodswezen, Merveilleux.

Golfen

Golfliefhebbers vinden zeker de weg naar Westgolf Lombardsijde en Golf ter Hille in Oostduinkerke. Neem dus gerust je clubs mee en ga voor de hole-in-one op deze prachtige terreinen. Wij beschikken over een aparte bergruimte voor het stallen van de golfuitrusting.

Tennis en paddel

Wie graag een balletje slaat, kan terecht bij KTC Issera voor een potje Tennis en het eerste paddelterrein van Nieuwpoort vind je in de jachthaven bij Vynieuwpoort.

De Westhoek en de Groote Oorlog

Wie de Westhoek zegt, zegt meteen ook WO I. Deze trieste historische gebeurtenis is nog steeds zeer voelbaar in de westerse uithoek van ons kleine landje. Ontdek alles over dit verleden in de vele musea, hallen, kerken en kerkhoven die dit stukje België te bieden heeft. Het zal je zeker niet onberoerd laten. Klik op de link onderaan voor meer info.

Toerisme Westhoek